05

FROM THE ARCHIVES: THE SHANGHAY CHAIR

In 2010, our KiBiSi-collaboration produced the Shanghay Chair. Designed for the BIG-designed Danish Pavillion at the 2010 Shanghai Expo, the Shanghay chair is conceived as a single segment of the social bench that orbits the pavilion. As the chairs are easy to disassemble and reassemble, people can create their own hybrid designs by recombining their colors of choice. The Shanghay chair is made up of 4 small boards folded around each other to form the simplest chair imaginable, merging legs,  seat, back and structure into its 4 constituent parts. 

03

07

 

shanghaywoodwoood5

poster9b
A collaboration between BIG, who designed the building, and Danish artist, Jeppe Hein who created the social bench, the Danish Pavillion was a double-loop structure with with a cycle park on the roof containing 300 free bikes for users. Featuring as its centrepiece a pool overlooked by the specially imported Little Mermaid statue from Copenhagen, the pavillion provided visitors with the opportunity to swim and experience an orchestrated taste of Denmark in a pristine, conceptual structure.   

 

mermaid